petek, 15. april 2016

Rudarska - ko me inspirira zelena pomlad

Vedno so mi v velik izziv tematske voščilnice. Tokrat sem se mogla spopasti s kar težko temo. Najprej so za slavljenca nastala vabila, za katere sem navdih dobila tukaj.
Črne barve se izogibam a je tokrat kar klicala da jo uporabim. Bilo je kar nekaj rezanja, sestavljanja in lepljenja...
Poklicala me je druga prijateljica, ki je bila s tem vabilom povabljena na praznovanje, in me prosila da ji naredim dve različni voščilnici za tega mladeniča. Navodila so bila ista kot za vabila, rudar, 40 let, le da sem tu dobila še pomebno informacijo, da ima rad svoja tri dekleta in rožice za katere pri hiši skrbi on. Prvi hip se je zdela naloga precej težka, a mi je pri iskanju ideje pomagala moja draga Hali.
Prva je bila ideja, da naredim nekako vhod v jamo in na njem napis ter letnica. Da pa ni vse bilo tako temačno sem si zadala, da bo zelena nekako vse skupaj umirila.
Na spletu sem našla neko slikco vhoda v jamo, jo sprintala, pod to podložila recikliran papir in obrezala po obrisih. Nato sem se spomnila kako smo jeseni na Peteovi delavnici mečkali papir in tako je bila ta tehnika kot naročena. Zasenčila sem z Distressi , izrezala sprintane tirnice, dodala kamenčke, dodala sem travico, drobne rožice ter seveda lopato in kramp katerima sem kovinske dele naredila tako, da jem jih podrsala z embossing blazinico ter vroče embosirala s srebrnim embosing prahom. 

Za drugo sem imela idejo narediti rudarski voziček in noter posaditi rožice. Ker mi je časovno voda tekla v grlo sem voziček kar sprintala, ga obrezala in s 3D blazinicami nalepila na tir ki pelje v rudnik. Pri rožnem nasadku sem kombinirala z štanco vejice in dodala odtise vejic iz kompleta Tininih novih štampiljk, dodala kupljene papirnate rožice. Ker mi je nekaj manjkalo sem po Vladkinih navodilih z Brankino šablono naredila še kovinsko kanglico. Ker nisem imela doma tempar sem pustila kar takšno neobdelano . Dodala sem napis najlepše želje in upam da je prejemnik, čeprav moški bil s tem šopkom zadovoljen.

Voščilnico prijavljam k Vladki in Tini na Ko me inspirira #47 - Zelena pomlad
Linkam jo tudi v galerijo meseca aprila k Najlepšemu paru.


Pozdravček do naslednjič, Polona

12 komentarjev:

  1. Svetovno si se spopadla s tematiko. Obe voščilnici si super izdelala. Mi je pa tista z vhodom v jamo še za kanček bolj svetovna. :) Vse si izdelala natančno in lepo. Tudi vabila so krasna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vladka, ja tudi meni je tista bolj všeč, a za tako težko tematiko in istega slavljenca izdelati dve različni je res problem. Hvala za vse nasvete ki sem jih našla v tvojem arhivu :*

      Izbriši
  2. Uau in še enkrat uau! Tele tematske pa ti res obvladaš v nulo! Kako si se dobro znašla pri obeh! Zelo izvirno in tako lepo izdelano.

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, ja, in vabila - krasna in znova tako super ideja. Si si pa dala nemalo dela z njimi ...

    OdgovoriIzbriši
  4. o, tole je res svetovno vse po vrsti, te rudarske so prav neverjetne, tako dobro si tole vse pogruntala ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitam, dobro si se znašla in z vseh diši po premogu :) Krasna vabila in super tematski voščilnici.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično si naredila tole. Povej mi katero šablono imaš za številke?

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi mene je voščilnica z vhodom v jamo popolnoma navdušila. Noro dobra ideja. Sicer so pa vse lepe in dobro si zadela tematiko.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čeeestiiitkeee:), odlično si naredila in kakšno super sestavljanje tistih pravih elementov:) Je pa res težko delat za enega slavljenca več različnih voščilnic na isto temo:)) Ti si bila hudo uspešna:) Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  9. Super si tole vse zrihtala. Vabila so krasna, črna od premoga, obe voščilnici pa svetovno dobri.

    OdgovoriIzbriši
  10. ful dobre, vhod v jamo je res zanimiv in voziček s cvetjem prav tako :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Iii, kako lepo si vse naredila. Super ideja in čudovita izdelava. Izziv ti je odlično uspel.

    OdgovoriIzbriši