sobota, 27. maj 2017

Ustvarjalnost brez meja

Po res dooooolgem času prav lep pozdrav vsem blogerskim prijateljicam kot tudi tistim, ki k meni pokukate le tu in tam ali pa vas je pot mimo pripeljala čisto po naključju. Obenem pa tudi opravičilo vsem, katerih enostavno nisem imela časa spremljati, jih pohvaliti ali pa le pozdraviti.
Zadnje leto je bilo v mojem življenju kar nekaj sprememb. Ena izmed teh je seveda ta, da sem po "pre"dolgem času doma spet odšla v službo, kjer sem se našla med čudovitimi sodelavci, ki so mi dali novo energijo, znanje ter priložnost postati del nečesa, del kolektiva... Za ustvarjanje je zato ostalo seveda dosti manj časa kot prej, ker me je, ko sem prišla iz službe večino dela počakalo, a vseeno se je tu in tam našel čas, moj čas v katerem neizmerno uživam. Zmanjkalo pa je časa za fotografiranje in objavljanje novih stvaritev. Vrtela sem se v začaranem krogu če pa bi lahko fotografirala voščilnico je bila zvečer svetloba za nikamor in bi izdeleku s slabo fotografijo naredila veliko krivico. Zdaj imam pred sabo nov projekt, katerega upam da uspešno zaključim do jeseni. Vmes pa za sprostitev zagotovo še spišem kakšno novo- staro ali pa čisto novo- novo objavo.

Čez leto je nastalo res kar precej stvari in odločit se katero vam tokrat pokažem je težko in po dolgem premisleku bom začela od tu nazaj..

Zadnje čase ko ustvarjam voščilnice za moje drage prijateljice, stranke,... se sprašujem, kam nas pelje ta ustvarjalnost? Verjetno je samo nebo meja in prav je tako mar ne? Najprej so bile voščilnice, potem kuverte, škatlice za denar, knjigice, zdaj ti x-plosion boxi..., le kaj je naslednje kar bo hit in bo povzročilo tiste metuljčke v trebuhu!?

Pa da vas ne odženem stran s tem mojim dolgovezenjem in preidem k bistvu.
Teden, ki se izteka je bil divji v več ozirih. Najprej sem za podaljšan vikend na kratko filala baterije na morju(joooj kako sem spala na ležalniku), potem pa je sledil plan organizirat kdaj kaj za koga, kje nabavit...vmes se še kaj naučit, da o vsakdanjih šokih ne izgubljam besed.
Ustvarila sem cca.7 x plosion boxov, ene malo manjše, dva pa malo večja, kar nekaj obhajilnih voščilnic ter kuvertic za denar. Zelo zanimiv je bil izziv ustvarit 4 (različne)voščilnice za dve sestrični ki gresta jutri k obhajilu.

Ta zadnji ustvarjen box, pa ima posebno mesto v mojem srcu, ker je bil naročen tako, da je lahko moja ustvarjalnost naredila to kar je, predvsem pa to, da je prejemnica tega boxa krasna sodelavka moje prijateljice in hkrati sošolka mojega moža. In veste tist občutek zmagovalnosti na koncu. Nepopisen!!!

Le kaj rada počne prejemnica tega boxa?

Pri Tamari sem nabavila pribor in predpasnik. Ker pa je moja najljubša ustvarjalna trgovina Rayher ravno ta teden dodala v ponudbo chipboarde, sem seveda takoj mogla nabavit nekaj nujnih izrezkov in med drugim tudi čudovito mini samokolnico, katera mi je takoj padla v oči. Vanjo sem nalepila umeten mah ter nekaj rožic katere sem barvno uskladila s "tapetami" v kuhinji. Štedilnik mi je naredil kar nekaj sivih las, ker vse template in tutoriale,  ki sem jih našla na spletu niso bili tapravi in potem se v obupu spomnim na že davno pozabljeno šablono škatlice, katero sem dobila v začetnem kompletu s sizzixom. Na koncu je z nekaj predelave klasične škatlice nastala pečica, ki se seveda odpre od zgoraj in je noter potem prostor za kakšen hec ki ga bodo ušpičile sodelavke abrahamovki ali pa le sladko presenečenje. V pečico sem dala muffinčke, na sprednjo stran pa obesila karirast servetek. Tepih sem naredila iz enega "kosmatega papirja " katerega sem pred časom kupila v Rayherju z namenom izdelave kosmatih živalic, če bom kdaj slučajno rabila. In v tem primeru je hrčkanje prišlo še kako prav. Napisi so seveda iz neverjetno uporabnih kompletov štampiljk iz Ustvarjalnega dotika.
Ker je škatlica malo predimenzionirana (6 x 6 inčev) sem okrasila le pokrov.

In kdo ugane, kaj bi še na koncu za tisto piko na i dodala če bi imela ali pa znala narediti? Oziroma kaj bi dodali vi?Lep pozdrav do naslenjič Polona


Ps.: Uuups šele zdaj vidim, da sem fotografirala prej preden sem ugotovila da je gumbek na štedilniku odletel.3 komentarji: