torek, 15. maj 2018

Poročna kolekcija v sodelovanju z Rayherjem

Ljubezen lepa je, ko vzklije,
še lepša je, ko se razvije.

Poroka pa ji da vonjavo,
ki spremeni jo v žlahtnost pravo!


Maj je čudovit mesec, in radi mu pravimo, da je to mesec ljubezni. Malce me daje nostalgija, saj sva se midva poročila maja pred natanko 20 leti. Takrat sva dala vabila natisniti, ker se pri nas še ni dalo dobiti toliko vseh pripomočkov za ustvarjanje doma. Vesela pa sem, da lahko zdaj pomagam kakšnemu paru uresničiti sanje o ročno izdelanih vabilih, dekoraciji, sedežnem redu ter zahvalah.
Tokrat sem kot blogerka meseca maja s pomočjo Rayherja izdelala poročno kolekcijo natur- belo v stilu shabby  chic, ki je zadnji dve leti pravi hit med nevestami.

Za osnovo sem vzela rjav craft papir, in z uporabo beline ter pavs papirja dodala rjavi poročno eleganco ter z nežno roza rožico in trakcom piko na i. Seveda bi lahko uporabila katero drugo barvo, a mi je trenutno takšna barvna kombinacija najbolj pri srcu. 

Pri izdelovanju so mi v trajno pomoč:
Rezalnik papirja - zakaj sem se odločila ravno zanj sem pred časom opisala tukaj
Hobby lepilo  na katerem imam nameščen Aplikator za natančno nanašanje 1. VABILO:
Rjav kraft karton
Bel fotokarton
Paus papir
Rožica
Kuverta
Rezalna šablona čipka
Šablona poročni par
Rezalna šablona vejica
Rezalna šablona srčni metulji
Rezalna šablona kvadrat s šivi


Postopek izdelave:
Rjav craft papir sem s pomočjo table za utore prepognila približno na  polovico ter ga z rezalnikom odrezala na dimenzijo 14,5 cm x 14,5 cm in tako dobila doma narejeno osnovo za vabilo.
S pomočjo Sizzixa in šablon sem si pripravila izrezke:
Bel fotokarton sem odrezala 14,5 cm x13 cm in ga po dolgi stranici odrezala s šablono čipke. Prav tako sem iz istega kartona izrezala čudovit poročni par, ter eno vejico. Še eno vejico pa sem izrezala iz paus papirja. Tokrat sem po Vanjinem nasvetu stopila iz svoje cone udobja in uporabila čipkast izrez poročnega para.
Pri izrezovanju tako detajliranih šablon kot so čipka, vejica in poročni par si za lažje dobivanje izrezkov iz šablon pomagam tako, da med šablono in papir podložim kakšno vrečko od sadja ali pa peki papir. Izreze, kot tudi ostanke je v tem primeru lažje dobiti ven in v primeru, ko izdelujemo serijo tako delo poteka hitreje.
Na paus papir sem s tiskalnikom natisnila vabilo in print utrdila čez navaden bel papir z likalnikom. Likati je potrebno previdno, da ne zalikamo preveč in se tako lahko paus začne vihati po svoje. V tem primeru velja pravilo počasi in manj je več. Lahko bi uporabila tudi izrez ampak sem se tokrat odločila da celo kolekcijo povežem med sabo tudi s pisavo.
S pomočjo table za utore sem tudi paus zapognila enakomerno in ga na belo osnovo kjer je izrezana čipka zadaj zalepila z obojestranskim lepilnim trakom.
Vejico iz pausa sem z lepilom, ki se skrije ko se posuši prilepila na desni rob osnove, čez to pa belo čipkasto osnovo z že pritrjenim napisom na paus papirju. Preostalo je le še lepjenje izrezka poročnega para ter bele vejice, katero sem obrnila kontra kot prej iz pausa, ter jo za cca 0,5 cm pomaknila v notranjost. Delčke ki gledajo čez bel papir sem neprilepljene pustila da visijo v zraku. Na koncu sem približno na sredino vejice prilepila še nežno roza rožico.
Tekst vabila običajno naprintam na trši papir ter 
ga nato izrežem s pomočjo šablon. Tokrat sem pustila prazno. Ker imam rada, da se zgodba iz prve strani vabila nadaljuje v notranjost, sem največji kvadratni izrez dopolnila še z izrezi  sledov srčkov, ki ponazorijo "ljubezen v zraku".2. SEDEŽNI RED NA ŠKATLICI ZA ZAHVALNO POZORNOST (doma narejeno milo ali pa kaj sladkega)
Rjav kraft karton
Bel fotokarton
Paus papir
Rožica


 
1. Iz craft papirja izrežemo osnovo 12 cm x 20 cm za našo trikotno škatlico.  Naredino prepogibe po zgornji skici.
Pri delanju utorov si pomagam tako, da s kostjo oz. v mojem primeru z iglo za embossing v prazno potegnem pri 7 inčih in nastavim papir zgoraj in spodaj na ta utor ter povlečem.


Ko so utori narejeni še določimo kje bodo ljuknje za vrvico ali trakec. Jaz sem določila nekje ne 23 mm s strani in 11 mm z vrha. luknje naredimo s kleščami za luknjanje.

Na 12cm x 5,5cm velik bel papir izrežemo čipko, katero prilepimo malo nad rob.  Na paus natisnemo ime za sedežni red in narežemo na trakove da dimenzijsko ustrezajo (v mojem primeru je trak širok 2,5 cm in dolg 12 cm). Tega prilepim na šipkasto osnovo tako, da je paus z obojestranskim lepilnim trakom zapognjen nalepljen na notranjo stran škatlice.

Sledi zgibanje in utrditev utorov s kostjo.
Napeljemo vrvico ali trakec

 
Dodamo še delni izrez bele vejice in prilepimo rožico. 


3. ZAHVALA
Izrežemo osnovo podobno, kot za voščilnico, le da pustimo za prepogib manj papirja, da se slika čez paus malce tudi vidi. Tukaj sem namesto vejice in rožice dodala saten trak z mašno. V notranjosti pa sem naredila okvir iz rjavega papirja ter nato malo manjšega belega obdelala s srčkasto šablono kot pri notranjosti vabila. Ker je nemogoče zahvale pripraviti pred poroko v celoti, si jaz vedno pomagam z lepilnimi pikami.


 


4. NAMIZNA DEKORACIJA- svečnik ali vazica
Izrez cvetlične bordure ovijemo okoli steklenega kozarčka  in ga prilepimo z obojestranskim lepilnim trakom.  Pod rob fiksiramo trakec na katerega lahko zavežemo pentljo ali pa prilepimo vejico z rožico. Uporabimo za svečnik ali mini vazico , lahko pa izmenično oboje.Hvala Rayher-ju, da lahko soustvarjam njihovo blogersko leto 2018. Upam, da sem s svojo idejo navdahnila še katero ustvarjalko, ali pa morda nevesto, da se loti izdelave kar sama. Vse, ki ste se ustavile na mojem blogu pa vabim, da sodelujete na majskem mesečnem izzivu pri Rayherju.

Pozdravček do naslednjič, Polona

Linkam:


18 komentarjev:

 1. Paša za oči - krasen dizajn, ena sama lepa eleganca ter inovativna celostna zgodba.
  In hvala za vse postopke izdelave.

  OdgovoriIzbriši
 2. Krasno Polona. Lep komplet poročne dekoracije si ustvarila in lepo opisala postopke.

  OdgovoriIzbriši
 3. Uau, čudovita kolekcija! Škatlica on svečka pa zmagata...

  OdgovoriIzbriši
 4. Vau, kako si se potrudila za poročno kolekcijo. Hvala za opisane postopke. Še posebej me je pritegnila trikotna škatlica.

  OdgovoriIzbriši
 5. Polona vse je čudovito. Škatlica mi je zelo všeč. Super si vse povezala v celoto <3 <3 <3

  OdgovoriIzbriši
 6. Prekrasna kolekcija. Zelo mi je všeč.

  OdgovoriIzbriši
 7. Deine Projekte sehen wunderschön aus. Vielen Dank für die Teilnahme an der Friendship Challenge. Liebe Grüße Silvi

  OdgovoriIzbriši
 8. Zelo zelo lepo in krasno izdelano. Vse skupaj je tako skladno, romantično in čudovito.

  OdgovoriIzbriši
 9. Zelo prisrčna kolekcija Polona !
  Hvala, ker sodeluješ na našem Izzivu Card Mania Challenge.
  Seveda ti želim obilo sreče !
  Veana R. - DT

  OdgovoriIzbriši
 10. Beautiful wedding decorations and cards! Thanks for joining us at HLS Anything Goes with Dies.

  OdgovoriIzbriši
 11. Your little box ist wonderful.
  Thanks for joining us at Friendship
  Hugs Anja

  OdgovoriIzbriši
 12. This looks stunning.
  Thank you for sharing these beautiful wedding decorations at our challenge. I hope you will join us again soon.

  -xiss- Renate.
  (DT The Sketchy Challenges)

  OdgovoriIzbriši
 13. So sweet and delicate project, thank you for joining us over at Card Mania Challenge.
  Hugs, Kakichka DT
  ♥ Kakichka Blog ♥
  ♥ Kartishok - blog for ideas ♥

  OdgovoriIzbriši
 14. Zelo zelo lepo, romantično in estetsko!
  Sem navdušena nad tem kompletom. Kozarček za cvetje, super uporabljen!

  OdgovoriIzbriši
 15. Very beautiful and elegant project. Thanks for joining us at Card Mania Challenges. Good luck and hope you'll join us again.

  OdgovoriIzbriši
 16. Wonderful elegant creations!
  Thanks for playing at Card Mania Challenge. Sorry for the late comment.
  Ileanaxx

  OdgovoriIzbriši
 17. Tale shabby chic je pa tudi mene navdušil, še posebej pa ta barvna kombinacija z natur, belo in odtenkom rožnate. Perfekcija! Tako kot tvoja poročna kolekcija. Izjemno! Hvala za vse nasvete in nazorne napotke. Še posebej me je navdušila trikotna škatlica za sedežni red 2 v 1 :)

  OdgovoriIzbriši